>>test

Friday, May 27, 2011

Eat, Pray, Love




Di hari lahir,
Ada orang mengharapkan ucapan,
Ada juga yang menanti kek berlilin,
Tak kurang yang bayangkan hadiah, berangan,

Tapi,
Baru aku sedar,
Hadiah terindah kita sebagai insan,
Adalah kawan-kawan



Al kisahnya, dah lama mengajak Nad makan di kedai steak kegemaran saya. Tapi tiap kali dia mengingatkan, pada waktu-waktu genting. Tengah malam lah, tengah exam lah.

26 Mei,

Saya : Nad, nak makan steak tu tak? Jom, lepas Asar
Nad : Boleh! Tapi lepas exam terus la, malas nak tunggu-tunggu

Nad datang rumah, saya ketiduran.. Batal kejadian hari itu.


27 Mei,

Saya : Sorry for yesterday.. Tindakan luar sedar. Hari ni jom?

(tanpa ada niat nak meraikan apa-apa. Sekadar memenuhi janji sekian lama)

Nad : Takpe je. Nak habiskan Al Kahfi kejap. Petang nanti kan?

Terdetik dalam hati, pernah cerita tentang niat ini ke Syaza. Dan teringat yang rumah mereka tu sangat kasihan. Kalau tak megi, pesan makanan luar.

'Ajak sekali lah Nana dengan Syaza'

Sudah ajak Nana dan Syaza, terfikir juga Bella dengan Asmat. Tapi, budak dua orang ini tak makan daging. Er, senyap-senyap ajelah.


Petangnya, hampir terpanjang lelap juga.

Nana telefon banyak kali.

"Kedai tu dekat mana? Saya dekat Tatoo ni"
"Bla.. bla.. bla (memberi arahan)"

Kiranya, saya bayangkan Nana dan Nad sudah ada di sana, sementara Syaza menanti saya solat Asar.


Bila tiba di kedainya, 'Eh, Bella. Nabil', getus hati, belum ada rasa apa-apa.

Saya minta tukar tempat duduk, duduk di bahagian dalam. Lebih privasi bagi saya. Saya mulakan langkah dahulu.

Setelah selesa duduk-duduk, seorang demi seorang datang, dan, mata melihat,

BUNGA! KEK!

Maka berlagulah 'Happy Birthday to youuu~'.

Ahaha! Tersegan seketika. Sungguh tak sangka.


Cerita Sebelah Mereka

Nana : Bella, hari ni birthday K.Syi.
(nana pun baru tahu sebab terbaca sesuatu)

Bella : Alah K.Syi selalu macam tu, lari-lari masa birthday dia.

Nana : Agak-agak dia tahu tak? (nak buat surprise)

Bella : K.Syi tu bukan budak-budak, mesti die dah boleh agak dah

.
.
.

Naif seketika hari ini.

Cuma, cantik sungguh, kan? Kalaulah saya tak tertidur lena semalam, pasti hari ini tak ke kedai makan sana. Pasti akan tidur lena (lagi) di rumah. Dan pastilah tiada apa yang berlaku hari ini.


Diorang dok kata muka saya matang waktu ni. Chait! Itu mengeji dalam pujian rasanya. Huu


Terima kasih atas doa-doa, facebook mahu pun doa dalam diam. Doa sebegitu selayaknya dipulangkan berganda-ganda lebih baik untuk kalian.

Dengan adanya kawan-kawan,
kita pasti,
rasa setiap hari dilahirkan!


1 comments:

arekymz mukmeen said...

setingkat lagi umur naik.
setingkat lagi juga maut makin hampir.
ape2 pon.
slamat hari lahir.
bnyakkan amal.
ade peluang buat lg.
mmg kawan2 yg dorg tu.
kalo la kitorg ade kwn yg mcm tu.
huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 Terbang | Lihat | Tafsir. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates | Blogger Styles | WP by Masterplan