>>test

Monday, January 31, 2011

Perjuangan Anak-anak Musa
Siapa yang tak tahu Mesir sedang bergolak? Kalau tak tahu, gelarkan diri anda katak!

Saat ini, terbayang filem The Terminal, Viktor Navorski lakonan Tom Hanks yang terkandas di Lapangan Terbang US. Sebab? Tibanya saja dia di sana, rusuhan sedang berlaku di negara asalnya, Krakozhia. Kerajaan Krakozhia tumbang, negaranya tidak diiktiraf, natijahnya, dia bukan penduduk mana-mana negara. Pasportnya tidak sah!

Juga teringat modul-modul yang dapat zaman, er, zaman bila ya, lupa sudah. Kes yang diberikan, berlaku darurat dan kapal yang akan membawa mangsa keluar terhad. Disuruh fikir dengan rasional, siapa yang lebih layak untuk dibawa naik. Kanak-kanak, orang tua, ibu mengandung, lelaki cedera, dan lain-lain kriteria.

Kini, semuanya menjadi nyata.


Deklarasi di bawah diambil dari blog Nurul Nadia.

SAYA NURUL NADIA, SALAH SEORANG PELAJAR PERUBATAN DI MESIR,
MEMOHON JASA BAIK RAKAN-RAKAN BLOGGERS DAN PEMBACA DI LUAR SANA UNTUK MENYOKONG KAMI MENDAPATKAN PERHATIAN DARIPADA KERAJAAN MALAYSIA TENTANG SERIUSNYA PERGOLAKAN YANG BERLAKU DI MESIR.

PARA PELAJAR DAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERADA DI MESIR KINI BERADA DI DALAM KEADAAN YANG SANGAT BAHAYA. KEPERLUAN MAKANAN SEMAKIN BERKURANGAN, DAN KESELAMATAN MEREKA TERANCAM SETIAP DETIK.

PELBAGAI INSIDEN BURUK TELAH BERLAKU.

BILA LAGI KITA MAHU BERTINDAK?

FIKIRKANLAH PERASAAN AHLI KELUARGA MEREKA.

ALL OF US ARE THE ASSETS OF OUR OWN COUNTRY. SAVE THEM. PRAY FOR THEIR SAFETY.

HELP US TO MAKE THE OTHER MALAYSIANS REALIZE THE ACTUAL FACT.

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBANTU.

SOKONG KAMI DI : SELAMATKAN PELAJAR DAN RAKYAT MALAYSIA DI MESIR

ANYTHING, CAN CONTACT ME DIRECTLY : 0173193923
OR FACEBOOK : NUVUL NADIVA DIZAVCH
OR TWEETER : DYYADIZARCH
OR YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

SAMA-SAMALAH KITA BERDOA.

LIVE UPDATES: KrisisMesirNasibRakyatKita.blogspot.com/Jumlah rakyat kita yang mencencah 10 ribu, merata di seluruh negara, menyulitkan usaha menyelamatkan mereka.

Allah, pada engkau kami mohon dipermudahkan.Apa yang berlaku di Mesir, bukan sekadar terhadap kerajaan. Tapi sekiranya mereka berjaya, ia memberi cerah pada gelapnya Gaza, yang selama ini ditutup rapat oleh Hosni Mubarak. Wajar kita memberikan sokongan padu

Selamat berjuang anak-anak Musa. Biar nanti terbelah laut kali ke dua!0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 Terbang | Lihat | Tafsir. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates | Blogger Styles | WP by Masterplan