>>test

Friday, January 16, 2009

Umpama Berada Dalam Gua



Sejak 30hb Disember 2008, inilah hari pertama saya menerjah masuk alam maya, internet.

Masya Allah, benarlah kata Ust Asyraf, gelap dunia saya tanpa internet. Masakan tidak, ini sahaja pintu saya ke dunia luar. Lebih 2 minggu, saya umpama buta di bumi Urdun. Mafraq, sebuah daerah yang boleh dikatakan jauh dengan teknologi. Hendak online sahaja perlu ditempah. Aduh..

Terdesak, saya cuba akses melalui telefon bimbit. Mahalnya tak terkira. Setengah jam sahaja mampu menghabiskan kredit saya.

Banyak ingin dicerita, tapi iyalah, menerjah ini umpama pencuri. Jiwanya gelisah kalau-kalau diterjah pula.

Doakan saya bertemu broadband di Mafraq ini. Dan doakan peniaga-peniaga kedai mobile tahu apa itu broadband..

Klik lagi untuk lihat gambar-gambar yang sempat saya seludup masuk ke blog ini

Selamat datang ke Mafraq!


Makanan Jordan pertama yang masuk ke perut, escalop


Sekitar Universiti Al al Bayt


Sakan iaitu asrama


Lesson 1 : Belajar Duit


Bukit Antarabangsa di Jordan mungkin?


Kedai kuih








Di hadapan Malaysian Student Department di Amman

6 comments:

arulz said...

teruskan menulis artikel bermanfaat di blog..mg pendatang baru di jordan sentiasa menghidupkan budaya cintakan ilmu dan menyebarkan Islam..

mutiara-solehah said...

salam buat shieku di Jordan, sy dpt mrskn gmana rsnya xde intrnet. mg ad peluang u dptkn broadband nnti... wah bnyk gmbor2 jordan. suka tengok gmbr kt sne, btol jordan ni memang koko, susah nk jmpe pokok. bila la sy ad peluang nk jejak kaki ke sn. owh lupe nk tnya, shie ada contact saadah x kt sne.. lupa y die pun blaja kt sne. Salam rindu dan perjuangn dr bumi msia..

pseudotherathosa apophysis said...

ida.ko cont stdy d jordan yep? selamat yeh =]

violet said...

salam...
ida...
ingat aku lg x??

ko da sampai jordan??
moge sukses ya sis..=)

Perisik SR said...

Salam...

Ni lah tempat ustaz sy belajar dulu. Moga sukses di sana!:)

Anonymous said...

Perjalanan mencari ilmu itu terkadang perlukan kekuatan dan ketabahan. Boleh berkongsi cerita di dfongmy@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 Terbang | Lihat | Tafsir. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates | Blogger Styles | WP by Masterplan