>>test

Tuesday, December 16, 2008

Bertahi Lalatkah Kaki ku?


Pintu utama Universiti Al Bayt, Mafraq, Jordan


Seminggu ini dihujani dengan perasaan, teruja, suka, sedih, terharu, semua ada. Alhamdulillah, Kau kurnia rezeki dari tempat yang tak dijangka-jangka. Ilahi, Kau sambut daku, menyambungkan tarbiyah diri. Kali ini lebih jauh, ke bumi Jordan.


Terkenang borak-borak dengan Diksu dan Jue, 'Syi kalau boleh tak nak masuk Darul Hikmah (Selangor) sebab dekat dengan rumah. Harap dapat Jaiputra (Kelantan), jauh sikit'. Ah, aku terima taqdirMu dengan penuh syukur.

Dua tahun di bumi Batu Pahat hampir lemas dengan air mata. Bukan salah siapa-siapa, cuma saya yang tak cukup menahan latihan demi ujian. Tapi, ia mahal harganya!

Ins. Allah, 29hb ini saya akan berlepas pada lewat malam dan awal pagi 30hb. Pada sahabat yang berdaya untuk hadir, ana alu-alukan..

Sekalung mahabbah buah semua yang sudi mengukir memori buat diri. Moga kita tak terputus dek sempadan masa dan negara. Juga buat sahabat-sahabat yang mengalir-alir menghantar SMS, terima kasih! Rehlah Myteam, hadiah terbaik buat diri ini..

Doakan diri ini bersungguh berjuang, ins Allah.

Ni sebahagian SMS dari sahabat-sahabat tersayang. Maaf buat yg ana delete sebab penuh. Ana simpan di sini, supaya kalau hilang di hp kekal terukir di dinding kelawar


Syafiq Mat Jap : Istiqomahlah bersama perjuangan Islam. Meski pun mehnah melanda. Jadilah engkau tiang yang kukuh mempertahankan Islam & SyariatNya. Teruskan bersama sahabat-sahabat pimpinan mu'min di mana pun kamu berada. Patuh dan taatilah mereka. Peliharalah akhlaq dan jadilah contoh muslimah/mujahidah sejati. ~Berjuang kerana Allah~

Najwa TF : Alhamdulillah.. Dah duk jauh nanti jgn dulupakan kami kat sini eh. Selalu-selalu la utus khabar berita. Pergunakan peluang yang ada untuk menimba ilmu, jangan sia-siakannya. Godd luck untuk tahun 09 nanti dengan azam baru , cita-cita baru & negara baru. Teruskan perjuangan :p

Alang : Heheh. Mabruk alaiki! Syi kene cepat-cepat kawen la gini, baru ada orang nak jaga ;P. Em, nak jumpa Syi la sebelum Syi terbang. Huhu, sedih pulak rase..

Kak Liza (k.Ngah) : Alhamdulillah, tahniah akak ucapkan. Walau dimana pun kita yang pasti Islam di hati. Good luck for everything.

Mat : Huhu, pindah lagi Shie ni. Takpe, nanti boleh jadi Ustazah Myteam. Ketua muslimat 2020 insya Allah.

Yani : Rindu la kite kat akak nanti. Tapi cam ne ngan hp & buku & botol akak & barang-barang akak?

K. Syikin kensyin : Salam syie, tahniah.. Akhirnya dapat juga pergi sana. Alhamdulillah. Kat sana nanti belajar rajin-rajin ek. Teruskan perjuangan

Tuan : Tahniah ye Syi. Kalau ada kelapangan ana pergi KLIA

Syahdan : Salam. Ana doakan kejayaan anti & kesejahteraan anti. Semoga anti bahagia dengan jalan yang anti pilih. Maaf banyak-banyak.

Sar : Mudah-mudahan usaha dan pengorbanan yang tak pernah kenal jemu sentiasa di bawah payungan dan rahmat Allah. Selamat berjuang! Syukran

Farzi UM : Tahniah.. Kalau ada kesempatan bukan setakat nak hantar je tapi ikut akak sekali kat sana taw. Mana kan ku cari ganti serupa denganmu.. Insya Allah

K. Wani BKE : Salam alaiki.. Syie, tahniah dapat lanjutkan pelajaran ke Jordan. K. Wani doakan yang terbaik untuk Syie. Moga dapat capai apa yang dicita-citakan. Selamat dalam segalanya. Syie, kuatkan semangat, tempuh segala ujian dan cabaran. Ujian satu tarbiyah daripada Allah. K. Wani akan sentiasa mengikuti perkembangan Syie. Insya Allah.. Moga sentiasa dalam lindungan rahmat kasih sayangNya. Uhibbuki ya ukhti..

K. Faz : Ya Allah, menitis air mata akak dik. Seronok dengar berita ni. Akak yakin dengan adik akak, jalan yang adik pilih untuk terus melangkah ini. Insya Allah, akak doakan akan berterusan dilimpahi rahmat dan redhaNya. Syabas adikku!

Mardiah UM : Tahniah She.. Nampaknya kurang lagilah penggerak..

K. Siti Hidayah : Akak teman awak dalam mimpi nanti.. Hehe

Hasrol JTPI : Alhamdulillah. Tahniah! Ana doakan kesejahteraan & kejayaan anti di sana

K. Ida JTPI : Alhamdulillah.. Tahniah, tercapai juga keinginan nak ke sana. Teruskan usaha..

Helmi LPIM : Salam. Tahniah. Doa kami sentiasa mengiringi anda..

K. Iza UMP : Alhamdulillah, bagus. Akak akan cuba usahakan ke KLIA.

K. Ika LBAK : Tahniah Shie. Belajar betul-betul. Nanti ada peluang akak pergi.

Hapsah : Salam. Syi, goodluck ye. Insya Allah kalau diizinkan olehNya dapatlah kita jumpa

Abg Dzul UTM : Tahniah. Insya Allah team usrah akan ke KLIA nanti

Akma my housemate : Syukran, tahniah sahabat. Semoga disana anti peroleh dan dapat apa yang anti hajatkan. Semoga dipermudahkan. Kami sahabat sahabiah mendoakan kesejahteraan anti di sana

K.Anie skut (panjang bebeno): Salam, dik... K.anie ucapkan tahniah untuk kamu... em.. Lama rasanya tak mesej.. Baru-baru ni kamu mesej akak pun tak terbalas lagi..

Apa pun akak nak pesan, dekat sana nanti sentiasa carilah motivasi untuk diri sendiri. Lagi-lagi kita merantau... Bukan apa, di negara sendiri pun boleh down , ini kan pula dekat negara orang.. Innallaha ma'ana... Kalau kita down jangan biarkan saja down semata-mata, cakap ngan diri sendiri 'Syie, kau tak boleh macam nie.. Syaitan lagi suka aku macam ni' Itu motivasi akak bila akak sendiri down.. Down boleh tapi kena sertai dengan azam dan pelan tindakan untuk berubah.. Jangan down manjang... Menganggap diri langsung tak berguna... Jangan lupe azzariyat : 56

Akhir kalam, akak minta maaf segala salah silap samada yang akak sedar atau pun tidak. Banyak sangat cakap, risau pula banyak dosanya. Kot la akak ada sound2 ke dulu. Kalau ade, em, padan muka dulu. Haha... Pastu baru akak minta maaf ..Hee..

Oklah. All the best, semoga terus istiqmah walaupun jauh nun di sana. Jangan lupa kita hidup tak berseorangan. Hanya orang yang tak beriman akan kata macam tu. K.. Cukup.. Kang membebel pulak.. Haha



Jakunkah daku? Biarlah.. Ana hargai pesan dan doa kalian..

1 comments:

fairusshakirinalorstari said...

sedih la pulak...nampaknya,kami akan kehilangan seorang mujahidah pejuang berani mati...apa-apa pun jangan lose contact dengan sahabat/iah kat sini...terima kasih la sebab SMS ana pon tersenarai jugak dalam senarai carta top SMS...selamat berangkat...rajin-rajin lawat la blog ana...walaupun blog ana tu x la semenarik macam blog ni...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 Terbang | Lihat | Tafsir. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates | Blogger Styles | WP by Masterplan