>>test

Saturday, September 22, 2007

Takziah Buat Keluarga NurinSuatu insiden yang menyayat hati dibulan penuh rahmah ini. Allahyarham Nurin Jazlin Jazimin,8 kanak-kanak mangsa culik yang kemudian ditemui mati dibunuh secara kejam selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Taman Ibukota, Gombak, selepas solat Jumaat 21 September 2007. Jenazah Nurin dimandi dan dikafankan di Madrasah Assa'Adah, Seksyen Satu, Wangsa Maju.

Pagi itu bapa Nurin Jazlin , Jazimin Abdul Jalil, dengan linangan air mata menuntut mayat anaknya dari Hospital Kuala Lumpur untuk dikebumikan selepas solat Jumaat. Jazimin, 33, sebelum ini menafikan mayat itu adalah anaknya yang hilang diculik sejak 20 Ogos lepas walaupun ujian asid deoksiribonukleik (DNA) membuktikan sebaliknya, dilihat sebak dan berterusan mengalir air mata sepanjang proses menuntut mayat Nurin Jazlin. Dia terdahulu mendakwa bahawa mayat itu bukan anaknya menurut kata hatinya yang merasakan Nurin masih selamat di luar sana.

Buat Adik Nurin, semoga dikau berbahagia bersamaNya. Beruntunglah dikau kerana dijemput olehNya, meninggalkan dunia yg serba tidak aman ini.

~Al-Fatihah~

DIANCAM DAKWAAN

Sudah sebulan keluarga Nurin menanti kepulangannya. Dan dia dipulangkan dalam keaadaan tragis, di dalam beg sukan! Tragisnya lagi kerana Allahyarhamah Nurin dijumpai pada bulan Ramadhan.

Belum reda tagisan mereka, kini mereka dimomokkan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan yang akan mendakwa andai wujud elemen kecuaian hingga membolehkan Allahyarhamah diculik! Kalau saya menjadi En. Jazimin, sudah saya lempang mulut celupar Tan Sri Musa Hassan.

Sudahlah Polis Negara gagal menjamin keselamatan rakyat, rakyat pula dituduh cuai, membenarkan insiden jenayah berlaku. Berjalan di Malaysia sudah tidak selamat lagi. Manusia sewenangnya di bom, beg dengan mudah diragut, dan maruah pun langsung tak selamat.

Maklumat lanjut, bacalah sendiri di : TranungKite Online

Hm.. Dirgahayu Malaysia

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 Terbang | Lihat | Tafsir. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates | Blogger Styles | WP by Masterplan